Kde možno kúpiť iPad - reportáž

Dlho očakávaný deň začiatku predaja Apple iPad - 3. apríl 2010. V tomto čase sa konal aj náš jarný foto workshop "New York - street photo".

Street photo je aj o fotení života na ulici, tak prečo neurobiť reportáž o predaji prvých kusov iPadov? Newyorské káblové stanice celý večer prinášali informácie o dlhých radoch tvoriacich sa pred Apple Stormi.

My sme sa skoro ráno vybrali pred jeden z nich v newyorkskej štvrti známej ako SOHO (je to zaužívaná skratka názvu South Of HOuston Street)

Tlačenica pred vchodom do Apple Store v SOHO

Práve otvorili a za potlesku a skandovania predavačov vchádza prvý zákazník. Skúste si predstaviť túto situáciu u nás keď v ktoromkoľvek obchode narazíte na driemajúci personál ktorému nestojíte ani za pohľad a nie to za otázku, či si niečo prajete.

Rad čakajúcich nemal konca...

A aké veľké bolo naše prekvapenie dokumentuje tento obrázkok.

Tí ktorí si ešte pamätajú časy minulé keď sa na každú bežnú vec čakalo v takýchto dlhých radoch, by si prišli na svoje. Ale postaviť sa len tak do dlhého radu a čakať nemalo význam.

Kontrola pred vstupon do obchodu

Predavači pohľadom do zoznamu zákazníkov, ktorí si včas cez web zadali preorder na novy iPad, zistili či budete vpustený do predajne.

Samozrejme našlo aj pár chytrých (žeby naši?) ktorí to skúšali bočnými cestičkami - naštastie toto sa dialo v Amerike a tu praktiky, na ktoré sme u nás bežne zvyknutí, neplatia. S ochrankou žiadne dohody neplatia.

Ochranka v akcii

Po dobrej pol hodinke čakania opäť za veľkého potlesku predavačov vychádza prvý štastný majiteľ nového iPadu medzi davy na ulici. Tváril sa nezaujate, venoval sa totiž už skúšaniu nového iPadu.

 

Prvý štastný majiteľ vychádza

Krátko na to už bolo možné vidieľ v priľahlých uličkách ďalších nových majiteľov. Nám sa podarilo objektív namieriť na dve usmiate majiteľky.

Veselé majiteľky iPadov

 

No a na záver sa naskytá otazka a čo so záujemcami z Europy ktorí sa za nákupom nevybrali priamo do New Yorku? Tí si budú musieť ešte nejaký časť počkať, kým sa iPad objaví na pultoch európskych obchodov. A budú na to musieť patrične pripraviť aj svoje peňaženky. Európske ceny budú podobné a ako je u nás zvykom za číslicou 499,- budeme musieť zameniť znak meny USD za EUR...

Viac informácií o novom iPade, jeho technických parametroch, termíne kedy sa objaví na pultoch našich obchodov ako i o cenách nájdete tu.

Ak sa budete chcieť dozvedieť viacej o foto workshope v New Yorku, kontaktujte nás tu.

 

Fotogaléria k článku

Diskusia k článku

Váš komentár

Vaše meno
URL (nepovinné)
Váš komentár
Anti-spam ochrana Reload image
Vyplňte znaky z obrázku vyššie