Adobe Lightroom CC ? - Alebo ako ešte kúpiť Lightroom 6

Prichádza CC

Prichádza CC

Nová licenčná politika spoločnosti Adobe začína na užívateľov produktu Lightroom dobiedzať ako mucha. A to nie hocijaká, ale rovno mucha CC!

Oddelenie predaja u Adobe si už mädlí ruky, či trie ich, podobne ako mucha, nad ziskami ktoré vyrazia z užívateľov produktov pre úpravy fotografií.

Prichádza nová marketingová politika firmy Adobe. Liahne sa nová forma - CC.

Čo je to CC?

Čo je to CC?

Za skratkou CC, čiže Creative Cloud, sa ukrýva nová obchodná stratédia spoločnosti Adobe, týkajúca sa mimo iných aj produktov Abobe Photoshop a Adobe Lightroom.

Odteraz sa dvojica týchto programov bude spoločne volať Adobe Lightroom CC. Staré časy sú mŕtve, nech žije CC!

V tomto období teda končí možnosť kúpiť si licenciu k týmto programom samostatne. Je môžné si ich "výhodne" prenajať. Znamená to platiť každý mesiach poplatok za prenájom, alebo ho zaplatiť naraz, celoročne.

Posúdenie toho či je to výhodné necháme bez komentára. Tu nájdete cenník poplatkov za prenájom produktu. V galérií k tomto článku nájdete screenshoty ponúk zo stránok Adobe, ktorými vás lákajú ku platbe za CC.

Čo sa stane, ak prestanete platiť mesačné poplatky? Je to jednoduché - zanikne vám prístup k prenajatému programu. Na vašom počítači nebudete mať k dispozíci žiadnu funkčnú verziu. Iba ak budete rozumný a budete mať inštalovanú plnú verziu programu.

Adobe Lighroom CC či plná verzia 6.0 - je ešte šanca?

Adobe Lighroom CC či plná verzia 6.0 - je ešte šanca?

Áno, teraz je ešte šanca! Ak máte záujem o zakúpenie plnej verzie programu Adobe Lightroom 6.0, alebo upgrade z nižšej verzie teraz máte asi poslednú šancu.

Všetky aktuálne ponuky na webstránkach Adobe vás však smerujú ku kúpe verzie CC. Vypátrali sme cestu ako získať plnú verziu programu Adobe Lightroom 6.0.

V galérií k tomuto článku nájdete návod ako sa nestratiť pri hľadaní cesty k plnej verzii programu (tzv. stand alone) Adobe Lightroom 6.0. Tu sa môžete rozhodnúť pre kúpu plnej verzie, alebo upgrade z nižších verzií programu.

Pre všetkých záujemcov o dokonalé úpravy fotografií v programe Adobe Lightroom dávame do pozornosti Zvládnite RAW - intenzívny kurz

Fotogaléria k článku

Diskusia k článku

Váš komentár

Vaše meno
URL (nepovinné)
Váš komentár
Anti-spam ochrana Reload image
Vyplňte znaky z obrázku vyššie

Informácie o článku

  • Pridané:
    29.04.2015
  • Kategória:
    Práca s formátom RAW
  • Tagy k článku:
    licencia pre Lighroom, stand alone verzia 6.0

Zdieľaj a poteš

Bookmark and Share

pošli na vybrali.sme.sk

Kategórie článkov