Fotopodvod na účastníkovi kurzu?

Viete za čo platíte ?

Viete za čo platíte ?

Na úvod mojej úvahy si vám dovolím položiť otázku. Uvažovali ste nad tým, keď ste si vyberali fotokurz, za čo platíte? 

Za názov kurzu?
Za tituly lektora?
Za pekný web a fotografie na ňom?

Miesto ďalších otázok poviem o mojich skúsenostiach s ponukou foto kurzov na Slovensku:

Lákavý názov musí byť! Je až neuveriteľné ako možno názvom kurzu nabádať neskúseného záujemcu, že tento kurz je to pravé (... dajte vašim fotkám šťavu! ... čo hľadať v hľadáčiku?)

Tituly lektora - žiaden tiul, pred menom či za menom, ešte nikoho nepredurčil k tomu, že má talent vysvetliť zložité veci jednoducho... 

Aké fotografie nájdete pri ponuke kurzov ?

Aké fotografie nájdete pri ponuke kurzov ?

Pekný web a fotografie v ponuke kurzov - to nájdete v ponuke každého organizátora kurzov.
Som fotograf a držím sa zásady - vyjadrujem sa viac obrazom ako slovom. Preto sa vždy dívam a zamýšlam nad fotografiami ktoré sa objavujú pri ponukách fotografických kurzov na Slovensku.

Pri fotogalériách ku kurzom z ponuky Školy digitálnej fotografie viac ako 5 rokov uverejňujeme vyhlásenie "Lektor kurzu je autorom sprievodných fotografií". Záujemca o kurz ktorý zvažuje kvality lektora kurzu, ako fotografa, môže posúdiť jeho fotografie skôr ako sa nakurz prihlási.

Zaráža ma, ak nájdem ponuku kurzu v cene viac ako tisíc Eur a pri tejto cene je uvedené, že fotografie ktoré majú nabádať záujemcu aby sa prihlásil, sú z fotobanky!

Považujem to za fotopodvod na platiacom účastnikovi kurzu!

Ako to robíme u nás

Ako to robíme u nás

Toto je fotografia z kurzu "Fotografujeme so zrkadlovkou". Objaví sa pri mojom výklade, ako lektora tohto kurzu, na niekoľko sekúnd. Vysvetľujem pri nej čo je to volič režimov digitálnej zrkadlovky.

No čo pekná fotka, je k tomu niečo treba dodať? Vo fotobankách ich určite bude veľa. Za pár kreditov si ju možeme kúptť.

Myslíte si, že to tak robíme?

Pozrite si vo fotogalérii k tomuto článku ako vznikala táto snímka. Príprava a produkcia trvala viac ako 3 hodiny. Prebehla v našom makro foto štúdiu. (Škola digitálnej fotografie používa pri svojich produkciách najmodernejšie a najlepšie vybavené makro fotoštúdio na Slovensku.)

Jednoduché príklady pre praktické cvičenia

Jednoduché príklady pre praktické cvičenia

Pri praktických cvičeniach na našich kurzoch používame didaktické pomôcky a výučbové postupy ktoré vylepšujeme viac ako päť rokov.

Pri výuke základov fotografovania používame obrazové príklady, ktoré pripadajú účastníkom ako jednoduché a nenáročné. Zvládajú ich a učia sa pri nich hravo. Možno vás to prekvapí, ale práve praktické cvičenia pre začínajúcich fotografov sú najnáročnejšie na prípravu. Vyžadujú náročnú prípravu a fotoprodukciu.

Pozriete si fotogalériu k tomuto článku a nazrite do zákulisia príprav našich kurzov.

Všetky fotografie ktoré prezentujeme na kurzoch a praktických cvičeniach vznikajú v našich ateliéroch a autormi sú naši lektori, ktorí vás učia fotografovať.

V Škole digitálnej fotografie používame najmodernejšiu fotovýbavu a fotoštúdiá s jediným cieľom - naučiť vás fotografovať hravo!

Fotografie z ponuky fotobánk radi prenecháme našej konkurencii. Ak sa na týmto zamyslíte, určite budete vedieť za aký fotokurz a kde sa oplatí zaplatiť.

B. BoNo Novosad - galérie fotografií ktorých som autorom 
vedúci lektor ŠDF 

Rád odpoviem na vaše otázky, úvahy či názory k tejto téme v diskusii pod týmto článkom:

Fotogaléria k článku

Diskusia k článku

Váš komentár

Vaše meno
URL (nepovinné)
Váš komentár
Anti-spam ochrana Reload image
Vyplňte znaky z obrázku vyššie