Dlhé zimné noci - ako správne exponovať

Čo robí fotograf počas zimných nocí?

Väčšina z vás už určite odložila foto výbavu k zimnému spánku. Tento bude vyrušený snäď iba fotoreportážou z pod vianočného stromčeka. (tí čo to vedia, to asi dajú mobilom...)
Potom väčšina fotografov rozbalí darčeky - tí správni fotografi pod stromčekom určite nájdu nové vytúžené "sklo" (viac čítaj tu). Potom sa tiež uložia k zimnému spánku.

Pre mňa, fotografa so zameraním na severné krajiny, sa fotografická sezóna ešte nekončí. Pripravujem sa na poslednú tohtoročnú produkciu v predvianočnej Kodani. V tomto období je tam polárna noc.Tak čo robím pred odchodom, počas zimných nocí? Odpoveď je jednoduchá: Učím sa správne exponovať!

Kde a ako začať

Ak nemáte žiadne skúsenosti s fotografovaním v noci, moja rada znie - začnite v teple domova. Vo fotogalérií k tomuto článku vám ponúkam pohľad pod kapotu, ako u nás prebiehala taká príprava na fotografovanie hmly vo fotoštúdiu. Výsledkom tejto produkcie boli fotografie pre titulné stránky pripravovaných učebníc pre vydavateľstvo Total Picture Control. Sú to tieto:

Vysoká škola fotografie VI. - Práca s umelým svetlom (Prednášky) 

Vysoká škola fotografie VI. - Práca s umelým svetlom (Cvičebnica)

Vyjdime do zimnej noci

Keď budete mať prvé skúsenosti so správnou expozíciou hmly v noci, až potom sa vydajte do chladu nočnej ulice. Vo fotogalérií vám opäť ponúkam pohľad pod kapotu, ako som pri príprave na fotografovanie v nočnej hmle, postupoval ja.

 Autor:
B. BoNo Novosad, vedúci lektor ŠDF
fotoportfólio autora 

Fotogaléria k článku

Diskusia k článku

Váš komentár

Vaše meno
URL (nepovinné)
Váš komentár
Anti-spam ochrana Reload image
Vyplňte znaky z obrázku vyššie

Informácie o článku

  • Pridané:
    12.12.2015
  • Kategória:
    Ako správne exponovať
  • Tagy k článku:
    nočná fotografia, ako fotografovať hmlu, správna expozícia v noci

Zdieľaj a poteš

Bookmark and Share

pošli na vybrali.sme.sk

Kategórie článkov